Kuidas pildistada kohvi?

admin907 views

Maailmas, kus nutitelefonide kaudu jäädvustatakse rohkem hetki kui kunagi varem, on oma koht ka nii öelda toidufotograafial. Õdus atmosfäär kohvikus või pühapäevane hiline hommikusöök lausa kutsuvad talletama hetki, et neid jagada sõpradega sotsiaalmeedias. Nii jõuavad tihti kaamerasilma ette ka õhulise vahuga cappuccinod või kaunis tassis espressod. Kuidas aga teha nii, et pildilt tuleks välja ka kohvi kaunimad omadused?

Tea, mida pildistad!
Kui espresso puhul on oluline tähelepanu pöörata õrnale crema kihile, siis cappucino juures võiks fookuses olla hoopis õhuline piimavaht. Jääkohvi puhul loovad just jäised veekuubikud põneva efekti, mida kaamera kaudu jäädvustada.

 

Jälgi kohviubade kvaliteeti ja värskust!

Kodustes tingimustes kohvist pilti tehes asetatakse sageli kohvitassi kõrvale ka kohvioad. Värskelt röstiud kohviubadel on peal kerge läige, mis viitab nö õlile, mida kohviuba eritab.

 

Ilus tass, ilus pilt!
Sageli on kohvitassid läbipaistmatud, mistõttu tasub katsetada ka erinevat värvi kruusidega, et luua meeleolu vastavalt pildi eesmärgile. Teisalt, kohviku õdusas soojas valgus pilte tehes võib edukat peita ka veepiisad või sõrmejäljed, mis tassil on.

 

Kaunis kompositsioon 
Mõtle läbi elemendid, mis jäävad pildile ja tee seda juba enne pildistamist – nii ei raiska Sa liigselt aega kompositsiooni üle juurdlemisele ning saad ka kohvijoomist nautida kuniks jook veel ideaalsel temperatuuril on.

 

Kohvi pildistamise protsessi käigus ära unusta ka oma lemmikjooki nautida!