Vürtsikas veiselihapada kohviga

admin828 views

Kohvi lisamine magustoitudesse ei tule kellelegi üllatusena, kuid seda maailmas enimtarbitud jooki kasutatakse ka paljude soolaste roogade erilisemaks muutmisel. Veiselihahautist tuntakse paljude maade köögis, kuid kange kohvi lisamisel on võimalik seda klassikalist rooga hoopis uues kuues proovida.

Koostisosad (neljale):

400 g punase oa konservi
500 g veiseliha (sise- või välisfilee)
2 sibulat
3 küüslaugu küünt
3 supilusikatäis õli
3 dl kanget kohvi
1 puljongikuubik (soovi korral)
½ tšillit
1 teelusikas pune
1 teelusikas tüümiani
1 teelusikas köömneid
3-4 supilusikatäis tomatipastat
hakitud peterselli
soola

Valmistamine:

Lõika liha kuubikuteks, peenesta sibulad ja küüslauguküüned. Prae õlisel pannil sibul ja küüslauk klaasjaks ning tõsta paksupõhjalisse kastrulisse. Suurenda pliidikuumust ja pruunista pannil lihakuubikud, misjärel tõsta ka need potti ning vala peale kohv. Lisa maitseained, puljongikuubik, hakitud tšilli ja tomatipüree. Hauta umbes 50 minutit, kuni lihatükid on pehmed. Lisa nõrutatud ja külma veega loputatud oad ning kuumuta kõik koos segades läbi. Maitse ja lisa vajadusel veel soola ja pipart.

 

Head katsetamist!