RETSEPT: tõeline suvehitt – toorjuustukook valge šokolaadi ja mustikatega

admin4565 views

Tähelepanu suvefestivalide nautlejad, Eesti ilu imetlejad ja väsimatud seiklejad – nädalavahetuse lainele aitab saada üks mõnus suvine toorjuustukook valge šokolaadi ja mustikatega. Kes vähegi metsa alla on piilunud, siis teab, et mustikmari on valmimas!  Uskumatu, et nii lihtsa retsepti järgi midagi nii imelist saab. Kusjuures see kiudaineterikas marjane kook sobib ka taimetoitlastele!

Valmistusaeg: kuni 20 min + 4 tundi tahenemiseks külmikus

PÕHI
180 g küpsised (Digestive’i )
80 g või
*põhjaks võib küpsiste asemel purustada ka kreeka pähkleid ning lisada võid ja suhkrut/mett.

TÄIDIS
600 g toorjuust
1 tl vanillisuhkur
300 g valge šokolaad (valge šokolaad koos metspähklitega on eriliselt hõrgutav)
400 g mustikad
2 sl suhkur (või mesi)

1. Sega purustatud küpsised sulatatud võiga.
2. Seejärel kata lahtikäiv koogivormi (24cm läbimõõduga) küpsetuspaberiga.
3. Suru küpsisepuru koogivormi põhja.
4. Sulata valge šokolaad ja jahuta paar minutit.
5. Kreemja täidise valmistamiseks vahusta toasoe toorjuust koos suhkru ja vanillisuhkruga ning sega täidisesse ka sulatatud valge šokolaad.
6. Vala toorjuustu-šokolaadikreem küpsisepõhjale.
7. Aseta peale mustikad (võid suruda ka pisut täidisesse).
8. Lase koogil enne serveerimist vähemalt 4 tundi külmikus taheneda.
Mustikad võid asendada ka teiste marjadega, mis parasjagu valmimas on, nt on see kook imehea ka vaarikatega! Kui kasutad külmutatud marju, siis pole vaja neid eelnevalt sulatada.

Hoiatus! Kook on võimsalt magus!