RETSEPT: Maasika-brownied!

admin888 views

Mis maitseks suvisel ajal veel paremini kui maasikad? Tass kuuma kohvi ja šokolaadine maasikakook loomulikult! Lisaks sellele, et maasikad maitsevad magusalt, sisaldavad nad ka palju kasulikke aineid nagu raud, vask, koobalt, mangaan, tsink ja jood. Vitamiinidest leidub maasikates A,B,E,K ja C vitamiini. Kusjuures süües ära viis keskmise suurusega maasikat, võid kindel olla, et oled saanud sama palju C-vitamiini kui süües ära ühe suure apelsini.

Vaja läheb:
200 grammi võid
200 grammi tumedat šokolaadi
3 muna
250 grammi suhkrut
135 grammi jahu
Maasikaid nii palju kui soovid.

Võid lisada ka:
1 tl vaniljesuhkrut

Kuidas valmistada?
Pane ahi 160 kraadi peale sooja. Sulata või ja šokolaad ühes kausis. Teises kausis vahusta suhkur ja munad. Lisa sulanud šokolaadi-võisegu ning sega ühtlaseks. Lisa jahu ja vaniljesuhkur ning sega kuniks kogu tainas on ühtlane. Vala tainas ahjuplaadile ja tükelda peale maasikad.
Küpseta 30-35 minutit või kuni näib, et kook on pealt kuiv. Ideaalne brownie on seest pehme ja pealt murenev.

Head kohvi ja kooki!