RETSEPT: kohvimaitselised laavakoogid

admin914 views

Kui soovid magusaisu korral valmistada midagi lihtsat ja kiiret, ent sellegipoolest erilist ja ka peolauale sobivat, siis on laavakook ehk šokolaadivulkaan ehk šokolaadi-fondant just Sulle! Espresso lisab koogikestele mõnusa annuse kangust ning muudab muidu maguse maiuse veidi tummisemaks.

Kahe väikse laavakoogi valmistamiseks läheb vaja:

60 g tumedat šokolaadi

30 g võid

1 muna

1 munakollane

2 sl suhkrut

2 sl espressot

1 tl jahu

näpuotsaga küpsetuspulbrit

vanilliekstrakti

Kuidas valmistada?

Sulata veevannil šokolaad ja või. Samal ajal sega kausis muna, munakollane ja suhkur ning lisa sellele aeglaselt ja samal ajal segades sulatatud šokolaadi ning või segu. Viimasena lisa espresso, jahu, küpsetuspulber ja vanilliekstrakt ning vala taigen kahte väiksesse võiga määritud keraamilisse koogivormi. Küpseta koogikesi 230 kraadi juures mitte rohkem kui 8–9 minutit – nii jäävad need seest sulavad ja meenutavad süües väikseid šokolaadiseid vulkaanikesi. Naudi laavakooke ahjusoojalt, eriti hästi maitseb magustoit vanillijäätisega. Head maiustamist!