Kohvi-mousse ehk kohvivaht

admin2512 views

Aasta kõige pimedamal ajal on ehk rohkem aega köögis askeldamiseks ning miks mitte üllatada oma lähedasi selle õhulise ja ergutava magustoiduga – vaev on kindlasti seda väärt.

Vaja läheb (neljale):

  • 2dl piima
  • 0,5 dl espressot või väga kanget kohvi
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 4 želatiinilehte (või 2 tl želatiinipulbrit + 2 sl vett)
  • 2 dl vahukoort
  • Kaunistuseks pähkleid, mandleid või kookoshelbeid

Esmalt kuumuta kastrulis piim ja kohv keemiseni, sega ühtlaseks ning tõsta tulelt. Seejärel eralda munakollased valgetest ning sega kausis munarebud ja suhkur omavahel kokku, samal ajal lisa ka pidevalt segades piimakohv sinna hulka. Kalla saadud segu kastrulisse tagasi ning kuumuta ja sega nii kaua, kuni see pakseneb. Tõsta tulelt ja jahuta.

Pane želatiinilehed külma vette pehmenema või sega želatiinipulber veega ja lase viis minutit paisuda. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ning sega vähese kuuma veega. Paisutatud želatiin sulata kuumaveevannis, misjärel tuleb želatiinisegu jahutada.

Mikserda vahukoor ja munavalged eraldi kaussides kohevaks vahuks. Nirista želatiinisegu piimakohvi ja munakollase segu hulka ning töötle ühtlaseks. Sega õrnalt juurde vahukoor ja kõige lõpuks lisa vahustatud munavalge.

Tõsta magustoit pokaalidesse või ühte suurde kaussi ning jäta kaheks tunniks külmkappi. Viimaks raputa kaunistuseks peale purustatud pähkleid, mandleid või kookoshelbeid. Erilised magusaarmastajad võivad peale raputada ka šokolaadi.

Vaata ka teisi retsepte